hanis fotopages
No woman deserves violence, ever. Violence against a woman is a crime, and a violation of her human rights.
By: hanis hanis

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]
Monday, 16-May-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
My wedding.............

Masjid akad nikah
the groom
Akad nikah
View all 17 photos...
As most of you know, 13.03.05 was my wedding. Akad nikah was held in Masjid Taqwa, TTDI and the reception was held in Dewan TTDI. Thank you for all who attended my weding and for the ones who didnt make it....here are some of the pics..... I will upload all the photos gradually la....


Saturday, 10-Jul-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
THE TRIP CONTINUES.....PART TWO(JALAN JALAN KAT PEKAN)

menara and pejabat pos besar...
pi skolah...
skolah lagi sayang...
View all 4 photos...
in this sequel, eh chewahhh...episode nih sebenaqnya journey nak ke stesen bas nak balik kl actually... sbb makcik aku nak pakai keta kat loq staq terpaksala aku balik naik baih... sedih wo.... kalo drive besh skitt...tapi ok gak... bleh la kau tido nanti.... aku suka aloq staq sbb ada banyak menda yg kita bleh tgk kat sana yg takdak kat kl nih... contohnya... MENARA LOQ STAQ...mmg la tak best cam MENARA KL, KLCC and such... tapi ok la... cuma satu ja tempat aku tak sempat nak amik gambaq masa kat loq staq... MASJID ZAHIR.. aku ingat nanti nak gi sana lagi nak amik gambaq masjid plakk...masa aku kat sana aku dapat tengok bas mara yang dah berzaman2 berkhidmat kat loq staq tu , aku nampak ada bapak hantaq anak dia pi skolah naik moto... maybe ada yg kata aku nih perak... tapi bagi aku ... benda2 nih unikk sangat... yg tak ada kat temapt lain... well.. maybe ada... tapi feeling dia tak sama.........masa aku kat sana... i stayed for two days... tak sempat nak buat apa2... aku ingat nak pi KUALA KEDAH,... nak tgk kubu... nak gi CITY POINT makan MEE AYAM TOMYAM,nak pi SUPERSTORE makan NASIK GORENG... memacam lagi.......tapi takpa... ill be back to do all that... soon....


Friday, 9-Jul-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
A TRIP DOWN MEMORY LANE PART ONE (PEKAN RABU)

pekan rabu... front elevation...
teksi sapu yg dah takde kat kl...
kuih.. kuih.. baulu.. baulu... baugua.. eh.. silapp ke?
View all 6 photos...
i had a chance to go back to alor setar for a class reunion.. ala.. class 5A `99. besh..besh.. ramai la jugak yg mai... kira puas hati jumpak bebudak class lama2 yg aku sayang skali... so here are my trip to the past...this will start with PEKAN RABU... PEKAN RABU..PEKAN RABU... ada ka lagu PEKAN RABU HA? ??!! maybe ada kott... aku ja yg tatau...kalo aku tau dah lama aku nyanyi... pada sesapa yg tak penah pegi atau yg langsung tak penah dengar pun PEKAN RABU tuh hapa... PEKAN RABU nih bukanlah PASAR MALAM, PEKAN NAT mahupun PASAR TANI. PEKAN RABU nih mmg dah jadi landmark and trademark bagi aloq setaq dah lama dahh...kalo nak tanya aku hapa menda yg ada jual kat PEKAN RABU nih... huihh... segala mak nenek ada kat PEKAN RABU nih...err... tapi yg menjualnya bukanlah mak atau nenek sesapa kat sini...kalo sapa yg lapar bleh la gi makan kat sini sebab ada la food court yg fames ngan ais kacang ngan nasik ayamm..selain pada tuh... kuih2 pun ada... dari kuih baulu, cakar ayam..dannjuga kuih yg aku sendiri pun tatau wujud kat muka bumi nih... ...lagi... ermm... dodol kelapa... dodol durian... dan yg paling classic skali... BELACANN..........!!!tapi yg peliknya asam jawa pun ada gak.. setau aku tak banyak org jawa yg dok kat aloq staq nih... tapi.. ermm.. hekheke... rasanya asam jawa dah international la...merata2 pun ada... fuiyoo..! kat sini gak ada satu kedai buat songkok yg paling femess kat malaysia... tak tau sebab apa?? sebab marketing strategy kott?! ka ada promosi buy one free one?1... ha... tak jugak... kedai tuh femes sbb che det pun buat songkok kat situ... tak ke glamer..?! tapi la nih pekan rabu dah lawa... dah banyak improve,... tak buruk cam dulu lagi8i... lagipun kat sebelah pekan rabu tuh ada CHE DET WALK...dedicated to CHE DET la... tapi... aku tatau apa fungsi dia sbb aku tgk bebudak melepakk ja kat situ... tapi ntahla... ada plan kott... lain kali kalo aku jumpak CHE DET kat starbucks KLCC lagi aku tanya... dia slalu gak melepak kat situ... berdekatan ngan PEKAN RABU, just a few minutes walk.. ada satu klinik. nama klinik tuh KLINIK MAHA. KLINIK MAHA ni la klinik tempat CHE DET berkhidmat dulu. makcik aku cakap even masa CHE DET jadi doktor kat situ pun beliau mmg la baik yg amat sangat... ala2 soft-spoken gitu..... kat sini jugak ada BANGUNAN UNMO yg actually banyak budak2 muda yg dah tak peduli sangat ngan peristiwa2 yang jadi kat situ... [size=24]WE ARE WHO WE ARE BECAUSE OF WHAT HAPPENED IN THE PAST.
ok la... cukup dulu part one........part two will be coming soon.............. . ....
[/size]


Saturday, 3-Jul-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
pictures from pekan rabu...

kedai songkok yg fames tu la..
juall obattt
handcrafts
View all 6 photos...


Tuesday, 29-Jun-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
my new and my own kitty cat............

monyet baru bangun tido
ginger tido ngan anak dier...
 
View all 4 photos...
after ginger (anak angkat) aku dah diambik balik oleh tuan dia yg dah pindah pi singapore...aku dah tarak meow-meow lagi dah... tapi... sejak aku pindah umah baru nih... aku dah ada meow-meow.................kaler sejibik cam ginger... memula ingat nak panggil ginger gak... tapi budak nih punyala jahat... lompat sana...lompat sini... habih pokok aku dlm umah tu...gigit sana la... gigit sini la... so aku tukarkan nama dia.... so skang nih nama dia ialah.... jeng...jeng...jeng....MONYET.


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net